Державна служба зайнятості звільнить співробітників

Державна служба зайнятості звільнить співробітників

"Ми пішли на серйозне скорочення працівників, що займаються адміністративною та господарською діяльністю і разом з тим збільшуємо кількість персоналу, який буде безпосередньо надавати послуги населенню і роботодавцям", - цитує Ярошенко прес-служба.

Як наголошується, кількість персоналу базових центрів зайнятості, які займаються адміністративно-господарською діяльністю, буде зменшено на 40%. Разом з тим, чисельність працівників базового рівня, які надають послуги клієнтам, буде збільшена на 6%. Після відповідних реорганізаційних дій чисельність працівників базового рівня в цілому скоротиться майже на 9%. Після відповідних кадрових змін загальна кількість співробітників служби зайнятості буде скорочено до 12 230 працівників.

У зв'язку із запланованою реорганізацією буде зменшено кількість приміщень Держслужби зайнятості. Для мінімізації адміністративного навантаження і підвищення ефективності роботи центрів зайнятості також втратять статус юридичних осіб, замість них будуть створені філії.

"Після такої реорганізації базові центри будуть розвантажені з точки зору документообігу - він дійсно зменшиться, що не буде великого бюрократичного тягаря, яке відволікає увагу працівників від надання послуг", - цитує Ярошенко прес-служба.

Всього в Держслужбі зайнятості з понад 580 діючих юридичних осіб планується залишити 81, з них 25 - в обласних центрах зайнятості і 56 - у великих базових центрах.

Державна служба зайнятості за 9 місяців 2016 року працевлаштувала 571,5 тис. Осіб, в тому числі 320,5 тис. - Перебували на обліку безробітних, що на 20 тис. Осіб більше, ніж у січні-вересні минулого року.

Зараз триває реформування Держслужби зайнятості. В уряді заявляють, що повинен змінитися функціонал і акценти в роботі держслужби. Вона повинна перетворитися в ефективну і мобільну структуру, яка зосередиться не так на організації виплат безробітним, а в першу чергу займеться пошуком для них робочих місць, буде більш тісно співпрацювати з роботодавцями, гарантуючи підбір кваліфікованих кадрів, стане ефективним гравцем на ринку праці.

Держслужба зайнятості повинна більш активно залучати громадян до громадських робіт в період пошуку роботи, більш масштабно впроваджувати перенавчання і перекваліфікацію безробітних, а також профорієнтацію молоді.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад