Чотири найважливіші соціальні навички сьогодення

Чотири найважливіші соціальні навички сьогодення

Хороша новина в тому, що кожен з цих навичок можна розвинути самостійно.
Емпатія
Дедалі більшої ваги в сучасному світі отримує здатність розуміти почуття іншої людини – емпатія. Якщо ви вмієте ставити себе на місце іншого, ви завжди зможете краще його зрозуміти. Завдяки цьому навику розвивається здатність ефективніше вирішувати будь-які питання, пов'язані з іншими людьми. А це, як відомо, завжди дає позитивні результати.
Активне слухання
Сидіти навпроти людини з відчуженим обличчям і «робити вигляд» – це не означає слухати. Активне слухання передбачає повне включення у розмову. Кивайте, погоджуйтеся, сперечайтеся, запитуйте. Насправді послухайте людину, а потім, сформулювавши свою відповідь або коментар, говоріть. Не перебивайте й не кажіть, поки ваша відповідь не сформується повністю.
Позитивний погляд на життя
Приходячи на роботу й вітаючись з колегами, посміхайтеся. Ви будете здивовані, скільки посмішок ви отримаєте у відповідь. Не соромтеся використовувати слова «будь ласка» і «дякую». Гарні манери завжди привабливі. Але не дозволяйте іншим користуватися вашим вихованням, оберігайте свої кордони.
Співробітництво
Практично жоден проект не можна реалізувати поодинці – потрібна команда. А щоб команда працювала, кожен повинен знати свої обов'язки й права, включаючи і вас. Переконайтеся у тому, що всі розуміють свої завдання. Допоможіть тим, хто цього потребує. Разом досягти спільної мети набагато легше.
https://hrliga.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад