Які навички будуть затребувані в 2019 році: думка СЕО Coursera Джеффа Маджіонкальда

Які навички будуть затребувані в 2019 році: думка СЕО Coursera Джеффа Маджіонкальда

Про це розповідає CEO платформи онлайн-освіти Coursera Джефф Маджіонкальд.
Застосування штучного інтелекту
72% керівників вважають компетенції в сфері штучного інтелекту найбільш важливим активом компанії, і попит на фахівців просунутого рівня продовжує зростати. Але в міру того, як все більше інженерів отримують ці технічні знання, формується новий пробіл, пов'язаний вже з їхнім застосуванням. Тепер лідерам компаній в різних галузях важливо узгодити свої довгострокові бізнес-стратегії з сьогоднішніми можливостями. І тому будуть потрібні фахівці, які розуміють, як це зробити.
Data Science і мова Python
З поширенням веб- і мобільних платформ наука про дані залишається затребуваною в різних галузях. Компанія McKinsey прогнозує в США брак 1,5 мільйона менеджерів і аналітиків, які можуть використовувати великі масиви даних для прийняття ефективних рішень. Ключовим механізмом доступу до них є розуміння Python. Одна з найбільш швидкозростаючих, як очікується, мов програмування в 2019 році, вона критично важлива як для традиційних способів використання даних, так і для завдань в нових технологічних секторах, таких як криптовалюта, інформаційні технології і веб-розробка.
Прикладні галузеві знання від провідних корпорацій
Коли мова йде про прикладні навички, які можна задіяти в конкретних галузях, варто звернутися до всесвітньо визнаних експертів. І такі компанії, як Google, Intel і IBM, беруть участь у створенні освітніх курсів, які доповнюють базову вузівську програму та дозволяють перейняти знання у профільних фахівців. Незалежно від вашого місця розташування, можна пройти навчання онлайн і отримати сертифікат.
Охорона здоров'я
Зайнятість у сфері охорони здоров'я, згідно з прогнозами, в період з 2016-го по 2026 роки виросте на 18%. Це близько 2,4 мільйона нових робочих місць – більше, ніж будь-яка інша професійна група. Рішення проблеми нестачі кадрів поки ще перебуває в зародку. І в 2019 році важливо, щоб компанії та університети об'єдналися навколо цього сектора та допомогли учням у всьому світі набути навичок, необхідних для заповнення нових вакансій у медсфері.
Учимося вчитися
Штучний інтелект, наука про дані та галузеві навички були найбільш затребуваними в минулому році. Але неможливо визначити, чи будуть ці ж навички домінувати на ринку в найближчі п'ять-десять років. Щоб підготуватися до того, що не можна передбачити, ми повинні залишатися учнями протягом усього життя. Навчання тому, як вчитися, є ключем до успіху на сучасному динамічному ринку праці. Стратегічні засади навчання, такі як боротьба з прокрастинацією і поліпшення пам'яті, необхідні для отримання абсолютно нових або спеціалізованих навичок сьогодні, завтра та десятиліття потому.
https://thepoint.rabota.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад