Якості, які допоможуть успішно пройти співбесіду

Пошуки роботи тільки здаються простим завданням: складаєте резюме, розсилаєте його на вподобані вакансії, чекаєте співбесіди, і справа в «капелюсі». Як би не так!

По-перше, далеко не всі резюме рекрутери читають хоча б до середини. По-друге, не всіх кандидатів запрошують на співбесіду, а з тих, кого запрошують, вибирають кращого. Якими ж якостями повинен володіти кращий?

1. Професіоналізм

Як не крути, але кожен роботодавець, перш за все, хоче бачити в своїй команді людей з високою кваліфікацією, які досконало розуміються в обраній спеціальності. Тому, найголовніше, що ви повинні зробити на співбесіді, показати рівень своєї компетенції. Предметно, а не абстрактно. За допомогою конкретних фактів розкажіть про свій попередній досвід роботи, оперуючи цифрами та даними. Будьте готові відповісти на запитання, які стосуються вашої спеціалізації.

2. Розуміння цілей компанії

Збираючись на співбесіду, дізнайтеся, чим займається компанія, вивчіть інформацію про її конкурентів. Більшою мірою такі нюанси важливі для потенційних розробників, маркетологів, дизайнерів, бухгалтерів, контент-менеджерів, SMM-фахівців, продавців, менеджерів з продажу. Якщо ви поняття не маєте, чим займається підприємство, вам буде складно запропонувати свої послуги.

3. Прагнення працювати на результат

Одна справа розповідати рекрутеру про те, що ви хочете працювати в обраній компанії, як вас приваблює колектив і поставлені завдання. І зовсім інша правильно визначити свої цілі та сформулювати завдання, які ви плануєте виконувати. У вас завжди повинна бути своя стратегія. Прийдіть на співбесіду з конкретною ідеєю, щоб запам'ятатися і виділитися серед інших кандидатів.

4. Об'єктивність

Не менш важливо правильно формулювати побажання про зарплату. Ви повинні розуміти свою «ринкову ціну» як фахівця і виходити з неї, оголошуючи свої побажання. Не потрібно занадто перебільшувати цифру, якщо ви не впевнені, що зможете показати відповідний рівень.

5. Уміння переконувати

Іноді трапляється, що талановиті люди не отримують роботу через невпевненість у собі та зайву скромність. Але не варто забувати, що крім вас ніхто не допоможе вам отримати роботу. Конкретні слова та дії дозволять потенційному роботодавцю розгледіти професіоналізм, талант і досвід. Не резюме і не далекі знайомі, а тільки ви, ваше бажання і вміння переконувати. Тому на співбесіді поводьтеся максимально впевнено.

6. Бажання розвиватися

Амбіції допомагають нам зростати в особистій і професійній сфері. Люди, позбавлені мети або мрії, рідко стають успішними. Якщо у вас горять очі, коли ви говорите про свою професію, якщо ви швидко «загоряєтеся», почувши цікаве завдання, ви завжди будете на крок попереду тих, хто живе за велінням всесвіту. Рідко грамотний роботодавець мріє мати у своєму колективі безініціативного, безперспективного співробітника.

Якщо ви володієте всіма цими якостями, шанси отримати роботу явно зростають. Але якщо їх немає це значить, що ви безнадійні. Адже насправді не існує універсального рецепту для досягнення успіху.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад