Шукаємо кандидата на вакансію: як написати ідеальну публікацію

Цікавий текст привертає увагу читача. Ця проста істина спрацьовує і з описом вакансії. Тож розглянемо, що потрібно зазначати та чого варто уникнути в тексті вакансії, щоб потенційна аудиторія зацікавилася ним.

Опис компанії

Не варто писати абстрактні фрази на кшталт: «лідери ринку», «молода компанія, яка динамічно розвивається», «молода перспективна компанія». Такі словосполучення зовсім неінформативні та зустрічаються у багатьох публікаціях. Насамперед важливо зберігати баланс стислості й інформативності: за декілька секунд ознайомлення з текстом кандидат повинен отримати максимум конкретної інформації, яка вирізнятиме вас серед конкурентів. Якщо ваша компанія справді займає провідні позиції у галузі, укажіть, яку частку ринку займає компанія або основних великих клієнтів. Якщо ж компанія лише нещодавно з’явилася на ринку та дійсно стрімко розвивається, варто конкретизувати інформацію, наприклад, так: «Компанія за два роки своєї діяльності уклала успішні контракти з такими освітніми платформами, як…».

Пам’ятайте! Більшість претендентів можуть нічого не знати про вашу компанію до того, як ознайомляться зі вступним текстом, тому важливо справити хороше перше враження та донести те, чим ви відрізняєтеся від конкурентів.

Обов’язки майбутнього співробітника

Часто в публікаціях вакансій вказують перелік функціональних обов’язків, які або не відповідають вакансії, або не дають чітко зрозуміти те, які завдання чекають на фахівця на новому місці роботи. Тому потрібно кожен пункт конкретизувати. Наприклад, фразу «комунікація з потенційними й наявними клієнтами» можна конкретизувати так: «Консультація потенційних клієнтів по телефону та під час особистих зустрічей, ведення бази замовлень клієнтів (реєстрація замовлень, інформування про акції та знижки)».

Тобто кандидат повинен чітко розуміти, які завдання доведеться виконувати протягом робочого дня та чи відповідає пропозиція його очікуванням. Проте цей блок інформації не варто й перевантажувати деталями. Якщо функціонал доволі широкий, слід вибрати 4-5 основних завдань і пояснити їх. Про інші функціональні обов’язки можна розповісти кандидату в телефонній розмові або під час співбесіди.

Мотиваційний пакет

Аби залучити хороших фахівців, треба чітко зазначити, чим умови роботи у вашій компанії кращі від пропозицій конкурентів. Чай, кава, тістечка це швидше приємний бонус, ніж конкурентна перевага. Тому слід вказати на такі додаткові пропозиції, як, наприклад, можливість навчання за рахунок компанії, підтримка наставника в процесі адаптації, оплата харчування, проїзд за рахунок компанії, спортивні заняття загалом усе те, що робить ваших співробітників щасливішими, а їхню роботу продуктивнішою.

Якщо посада передбачає кар’єрне зростання зазначте про це в тексті вакансії, це хороший мотиватор для амбітних фахівців.

Більшість компаній не вказують рівень фінансової винагороди, проте бажано це прописувати, аби претендент розумів, що компанія готова платити ринкову заробітну плату, адже фраза «гідна оплата праці за результатами співбесіди» є стереотипною й не викликає довіри в кандидатів. Якщо посада передбачає бонуси або відсоток від продажів, варто описати систему фінансового стимулювання.

Також зазначте графік роботи, місце розташування офісу, можливість відряджень по Україні та за кордон. Не зайвим буде додати декілька слів про те, які якості цінуються у команді тощо.

https://hrliga.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад