Повний дзен: експрес-методи боротьби зі стресом на робочому місці

 

Перш за все, не беріть все занадто близько до серця, інакше ніякі поради не допоможуть. Пам’ятайте, що ви хороша людина та гарний фахівець, а важкі дні трапляються у кожного.

Замініть каву на чай

Після складної розмови не поспішайте заварювати собі чашку кави. Вона тільки ще більше у вас «відіб’є» бажання, ви будете прокручувати ситуацію у себе в голові, придумувати нові відповіді й рознервуєтеся. Краще випийте чай з ромашкою або м’ятою. Це допоможе заспокоїти нервову систему та розслабитися.

Влаштуйте ароматерапію

Візьміть олію лаванди, бергамоту або сандалового дерева, капніть одну-дві краплі на вологу серветку й зробіть декілька глибоких вдихів. Ці олії знімуть напругу та подарують відчуття спокою. Посилити ефект допоможуть дихальні вправи.

Дихайте та медитуйте

У стресовій ситуації у нас прискорюється дихання, вдихи стають короткими, неглибокими. А щоб швидше заспокоїтися, вдихайте глибоко, видихайте повільно і розмірено. Намагайтеся ні про що не думати, сконцентруйтеся на своєму диханні, рахуйте до чотирьох на вдиху і до шести на видиху для зручності.

Найкраще вийти на свіже повітря або хоча б відкрити вікно в кабінеті. Ця вправа допоможе вам прийти до тями, уповільнити прискорене серцебиття і наситити клітини киснем.

Зробіть зарядку

Ось ви зробили вправи для дихання, тепер саме час зробити невелику зарядку, щоб зняти напругу і з м’язів. Потягніться, згадайте вправи, які робили в школі на фізкультурі, вони теж підійдуть. Або сходіть на невелику прогулянку, наприклад, підіть обідати не в звичну кав’ярню під офісом, а в ту, яка на декілька кварталів далі.

Навчіться говорити «ні»

Краще не позбуватися стресу, а запобігти його появі. Позначте свої особисті кордони, не погоджуйтеся на виконання прохання колеги тільки тому, що вам незручно відмовити, але при цьому постраждають ваші власні інтереси.

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад